Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW
http://www.pasiekamichalow.com
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Krystalizacja miodu-mam pytanie
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna -> !!!MAM PYTANIE CZYLI EKSPRESOWA LINIA NATYCHMIASTOWEGO UDZIELANIA PORAD!!!
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotrpodhale
Gość






PostWysłany: Sob 16:19, 01 Lut 2014    Temat postu:

Tadek 11 napisał:
Royals_1990 napisał:
Wciąż nie znam odpowiedzi na moje pytanie ale zadam następne.
jak się wykonuje test z wodą to musi być płynny czy może być skrystalizowany
bo po teście na skrystalizowanym widze że że ewidętnie 100 % prawdziwy.

Kolego nie przeczytałeś chyba linków do stron które Ci podałem w sprawie miodów kombinowanych jak nazwałeś lub inaczej miodów cukrowych. A jeżeli przeczytałeś i nadal nie rozumiesz to ........ ???? nie wiem jaka jest tego przyczyna . Może jesteś za mało cierpliwy do zdobywania wiedzy , ale na to - to już nic nie poradzę.
Pozdrawiam
Tadek
Tadku człowiek pisze na forum do ludzi-nas jako fachowców często przez całe życie związanych, z miodami i jego twórczyniami pszczołami.My oglądamy na żywo jak powstaje jak krystalizuje ten cud natury.Jeśli chciałby linki to pewnie by sobie znalazł te wiadomości bez problemu i twojej łaski. Wink
Powrót do góry
Royals_1990




Dołączył: 31 Sty 2014
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Sob 17:48, 01 Lut 2014    Temat postu:

nic dodac nic ująć Piotr.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Royals_1990 dnia Sob 17:49, 01 Lut 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
daro
Gość






PostWysłany: Sob 18:44, 01 Lut 2014    Temat postu:

Rzucę i ja kamyczek, naturalny miód w dobry sposób de krystalizowany ( płynny) powinien w nieotwieranym słoiku ponownie przyjąć postać krupca. Miód gryczany potrafi krystalizować w dziwny sposób , ale to wyjątek.
Powrót do góry
Tadek 11
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)



Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 1047
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 37 razy
Skąd: Wschodnie Mazowieckie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:13, 01 Lut 2014    Temat postu:

piotrpodhale napisał:
Tadek 11 napisał:
Royals_1990 napisał:
Wciąż nie znam odpowiedzi na moje pytanie ale zadam następne.
jak się wykonuje test z wodą to musi być płynny czy może być skrystalizowany
bo po teście na skrystalizowanym widze że że ewidętnie 100 % prawdziwy.

Kolego nie przeczytałeś chyba linków do stron które Ci podałem w sprawie miodów kombinowanych jak nazwałeś lub inaczej miodów cukrowych. A jeżeli przeczytałeś i nadal nie rozumiesz to ........ ???? nie wiem jaka jest tego przyczyna . Może jesteś za mało cierpliwy do zdobywania wiedzy , ale na to - to już nic nie poradzę.
Pozdrawiam
Tadek
Tadku człowiek pisze na forum do ludzi-nas jako fachowców często przez całe życie związanych, z miodami i jego twórczyniami pszczołami.My oglądamy na żywo jak powstaje jak krystalizuje ten cud natury.Jeśli chciałby linki to pewnie by sobie znalazł te wiadomości bez problemu i twojej łaski. Wink

Rozumiem , że do pełnego obrazu powstawania tego cudu krystalizacji miodu oprócz wiedzy 'googlowej " oraz poradników i książek naukowców, bardzo cenne są również opisy słowne "starych" doświadczonych pszczelarzy - w to nie wątpię. Ale czy zamiast słownych opisów wyglądu różnych typów krystalizacji miodu nie lepiej prześledzi to na zdjęciach lub filmach. Jedno zdjęcie może więcej oddać szczegółów niż najlepszy opis słowny. Bo w opisie słownym dużą rolę ma wyobraźnia a ona jest różna u różnych ludzi. A poza tym ja Koledze podałem link , gdzie jest dokładnie opisany miód cukrowy i jeżeli ten Kolega piszę post później , że on nie otrzymał odpowiedzi - to już nie rozumiem. Ja mu miodu cukrowego nie opiszę i jak on krystalizuje -ponieważ nigdy takiego miodu nie produkowałem i go u siebie nie miałem.
Pozdrawiam
Tadek


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Tadek 11 dnia Sob 19:28, 01 Lut 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
daro
Gość






PostWysłany: Sob 19:55, 01 Lut 2014    Temat postu:

Toś nie cukiernik. Very Happy Tak bohtyn nazywa tych cukrowych Panów. Ja nie produkowałem ale wiem. Nie krystalizuje się jako masa jednorodna. I zdecydowanie lepiej obejrzeć. Dzięki temu zająłem się pszczołami, kupiłem miód co jadłem , jadłem a jego zamiast ubywać - przybywało. Very Happy
Powrót do góry
piotrpodhale
Gość






PostWysłany: Sob 20:50, 01 Lut 2014    Temat postu:

Tadek 11 napisał:

Rozumiem , że do pełnego obrazu powstawania tego cudu krystalizacji miodu oprócz wiedzy 'googlowej " oraz poradników i książek naukowców, bardzo cenne są również opisy słowne "starych" doświadczonych pszczelarzy - w to nie wątpię. Ale czy zamiast słownych opisów wyglądu różnych typów krystalizacji miodu nie lepiej prześledzi to na zdjęciach lub filmach. Jedno zdjęcie może więcej oddać szczegółów niż najlepszy opis słowny. Bo w opisie słownym dużą rolę ma wyobraźnia a ona jest różna u różnych ludzi. A poza tym ja Koledze podałem link , gdzie jest dokładnie opisany miód cukrowy i jeżeli ten Kolega piszę post później , że on nie otrzymał odpowiedzi - to już nie rozumiem. Ja mu miodu cukrowego nie opiszę i jak on krystalizuje -ponieważ nigdy takiego miodu nie produkowałem i go u siebie nie miałem.
Pozdrawiam
Tadek
No to ja teraz również rozumiem ile masz do powiedzenia w tym temacie,wiec się już nie dziwię ,że linkowałeś.Pozdrawiam Piotr.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna -> !!!MAM PYTANIE CZYLI EKSPRESOWA LINIA NATYCHMIASTOWEGO UDZIELANIA PORAD!!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin